Yöneticilerimiz
Çalık Enerji olarak güçlü bir yönetim ekibini ve yetkin çalışanları bünyemizde barındırırken, etkin insan kaynakları politikamız sayesinde planlamalarımızı başarıyla hayata geçirmekteyiz.
Çalık Enerji olarak güçlü bir yönetim ekibini ve yetkin çalışanları bünyemizde barındırırken, etkin insan kaynakları politikamız sayesinde planlamalarımızı başarıyla hayata geçirmekteyiz.
ÇALIK HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI
1958 yılında Malatya’da doğan ve 1930 yılından bu yana tekstil alanında faaliyet gösteren bir ailenin ferdi olan Ahmet Çalık, 1981 yılında tekstil alanında ilk kişisel girişimlerini başlattı. Hâlihazırda enerji, inşaat, madencilik, tekstil ve finans olmak üzere 5 sektördeki sürdürülebilir yatırımlarıyla, hem Türkiye hem de uluslararası ekonomik pazarların önemli iş liderlerinden biri olan Ahmet Çalık, 1997 yılında tüm Grup şirketlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla Çalık Holding’i kurdu. Vizyoner yatırımlarla insana ve topluma fayda sağlayan projelere odaklanan Ahmet Çalık, dünyanın çeşitli bölgelerinde süregelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli işbirlikleriyle tanınmaktadır. Ahmet Çalık, yurt içinde ve yurt dışında Japonya Devlet Nişanı (Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyunbağı), Türkmenistan Devlet Nişanı, Türkmenistan Mahtumkulu Ödülü, Türkmenistan Gayrat Madalyası, ABD Ellis Adası Şeref Madalyası, Arnavutluk Bayrak Şövalyesi Nişanı, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Üstün Hizmet Madalyası ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödül ve nişan ile onurlandırılmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu olan Ahmet Çalık’a Japonya’daki Matsumoto Üniversitesi ile Kindai Üniversitesi, Arnavutluk’taki Tiran Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verilmiştir. Ahmet Çalık halen Çalık Holding'de, şirketlerinde ve Ahmet Çalık Vakfı'nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
CEO
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Temel Kotil, 1986’da ABD’nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi’nin Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını, 1987’de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. 1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapan Kotil, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet vermiş Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı görevlerinin arından 2003 yılında THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. 2005 – 2011 yılları arasında THY Teknik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010 – 2012 yılları arasında Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015 – 2023 yılları arasında TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kotil, 2016 – 2024 yılları arasında TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
YÖNETİM KURULU ÜYESİ
1955, Nevşehir doğumlu olan O. Saim DİNÇ, Üniversite eğitimini İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesinde 1978'de tamamlamış, akademik kariyerine aynı üniversitede devam ederek 1986'da Yardımcı Doçent ünvanını almıştır. 1988 yılında akademik çalışma için RPI (Rensselaer Polytechnic Institute), New York, ABD'ye gitmiş ve aynı zamanda da General Electric Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde (GE Corporate Research and Development Center, New York, ABD) çalışmaya başlamıştır. General Electric, New York, ABD'de yaklaşık 15 yıl görev yapan DİNÇ, çeşitli pozisyonlarda bulunmuş ve enerji santralleri, gaz türbinleri, buhar türbinleri ve uçak motorlarında teknoloji ve ürün geliştirilmesi konularında pek çok projeyi yönetmiştir. 1992'de de Doçent olmuştur. 20 Mayıs 2003'te TPAO'ya (Türkiye Petrolleri A.O.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atanmıştır. Görev yaptığı 4 yıllık süre içerisinde petrol ve gaz sektöründe geniş deneyim kazanmış, yönetimi süresinde birçok büyük projeyi başarı ile tamamlamıştır. 16 Nisan 2007 tarihinde Çalık Enerji ailesine katılan O. Saim DİNÇ, 2018 yılına kadar genel müdürlük görevini üstlenmiştir. Şu anda görevine yönetim kurulu üyesi olarak devam etmektedir. Kendisinin uluslararası konferans ve bilimsel dergilerde yayınlanmış 40’ın üzerinde makalesi ve 60’ın üzerinde patenti vardır. Aynı zamanda pek çok konuda başarı ödülünün de sahibidir.
YÖNETİM KURULU ÜYESİ
ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu olan Orhan Geniş, İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nden liderlik dalında yüksek lisans diploması sahibidir. 1976 yılında kariyerine TÜPRAŞ’ta proses mühendisi olarak başlayan Geniş, 1990 yılında İngiltere’de bulunan rafineri ve Petrokimya şirketi UOP’ye transfer olmuştur. 1993 – 2002 yılları arasında daha sonra Honeywell tarafından satın alınan UOP’de petrokimya, rafineri optimizasyonu, rafineri teknolojileri müdürlüğü, mühendislik ve danışmanlık grup direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2002 yılında UOP bünyesinde Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Afrika bölgesinden sorumlu ürün grubu Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2008 – 2010 yılları arasında şirketin yeniden yapılanma planları doğrultusunda Genel Müdürlük görevine İsviçre’de devam etmiştir. Orhan Geniş, Honeywell Intl Inc.de 20 yıl çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 2010 yılından itibaren 2018 yılına dek sürdürdüğü Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Stratejik Hızlı Büyüyen Ülkeler Başkanı Olarak Honeywell’in bölgedeki tüm faaliyetlerini yönetmiş, Eylül 2018 itibariyle görevinden emekli olmuştur. Uluslararası alanda pekçok yayına imza atmış olup, Mc Graw Hill tarafından yayınlanmış olan “Petroleum Refining Processes” teknoloji kitabının katılımcı yazarlarındandır. 2013 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Akademik Kurulu tarafından endüstride üstün başarı gösteren liderlere verilen Doçent Dr. Süha Atamer Ödülü kendisine takdim edilmiştir. 2019 Nisan ayı itibariyle Çalık Enerji’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak Çalık Grubu bünyesine katılmıştır.
Yönetim Kurulu Üyesi
Fatih Genç, lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde 1978 yılında tamamlamıştır. 34 yılı aşkın süre STFA Construction Group’ta çeşitli kademelerde çalışmış, son olarak Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. Ardından İçtaş&Astaldi ortaklığında Genel Müdürlük, IC İçtaş İcra Kurulu Üyeliği ve Taca Construction Suudi Arabistan Ülke Müdürlüğü görevlerini sürdürmüştür. 2017 yılında STFA Construction Group ile tekrar yolu kesişen Fatih Genç, Kuveyt’te Proje Yönetimi Komite Üyesi olarak çalışmıştır. 2019 yılı itibariyle Çalık Enerji ve GAP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
YÖNETİM KURULU ÜYESİ
1977 İzmir-Tire doğumlu olan Mustafa Aksoy, Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunudur. Egebank ve Garanti Bankasında müfettiş olarak çalışan Aksoy, Belçika Antwerp Üniversitesi'nde MBA'ni tamamlamıştır. 2004 yılında Çalık Grubu'na katılan Aksoy, Pazarlama, Kurumsal Finansman, Satınalma&Birleşme ve İş Geliştirme gibi çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 2010 yılı Temmuz ayından itibaren Lidya Madencilik Genel Müdürlük görevini yürüten Aksoy, Lidya ve yabancı ortaklı maden şirketlerimizde Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda 2019 Nisan ayı itibariyle Çalık Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. İngilizce'nin yanı sıra iyi düzeyde Almanca, Fransızca ve İtalyanca konuşmaktadır.
EPC UYGULAMA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
MALİ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
ULUSLARARASI FONLAMA VE YATIRIMLAR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
İŞ GELİŞTİRME GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
MERKEZ OPERASYON DESTEK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
STRATEJİ DİREKTÖRÜ
ENERJİ VE PETROL - GAZ PROJELERİ DİREKTÖRÜ
PROJE DİREKTÖRÜ
HUKUK DİREKTÖRÜ
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ
STRATEJİ PLANLAMA KOORDİNATÖRÜ
TÜRKMENİSTAN OFİS DİREKTÖRÜ
ÖZBEKİSTAN GENEL MÜDÜRÜ